Je bent lekker op een meerdaags festival maar je wil natuurlijk ook wel de inwendige mens verzorgen. Er moet gegeten worden! Wat eet je nu zoal op een festival en wat drink je er? Dit kan heel erg uiteenlopen. Soms zijn er foodtrucks met verse en gezonde producten, maar vaak de bekende vette hap.

Een lekkere festival hap

Vaak zijn er op een muziekfestival wel een aantal eettentjes te vinden waar je even snel wat lekkers kunt halen. Zowel voor tussendoor als een hele maaltijd. Meestal vind je er wel een frietkraam, een hamburgerkraam of een kraam waar je een broodje hotdog of iets dergelijks kunt halen. Lekker even een snelle hap dus! Misschien niet helemaal gezond maar dat moet toch eens kunnen.

Wat drinken betreft is dit 9 van de 10 keer gewoon 1 kraam waar je alles kunt halen. We bedoelen dan niet dat er maar 1 tentje staat op het festival maar dat het meerdere tentjes zijn waar alles te verkrijgen is wat te maken heeft met drinken. Het zal je misschien verbazen dat het meest gedronken drankje op een muziekfestival water is. Op een goede tweede plaats komt dan een biertje en daarna volgen nog een tal van andere limonades en andere versnaperingen.

Wat moet je wel of niet doen op een festival

Er zijn wat tips die je wel en niet moet doen op een festival. Het is niet aan te raden om alcohol te gaan drinken zonder dat je eerst wat hebt gegeten. Vaak valt dit verkeerd en dan kan het zomaar zijn dat je de rest van de dag of avond in je tent ligt of bij de EHBO. Zorg dus dat je voldoende hebt gegeten voordat je aan de alcohol gaat.

Zorg er ook voor dat je buiten je alcoholische versnapering genoeg water drinkt. Alcohol zorgt namelijk voor uitdroging en dat wil je natuurlijk niet!