Meimaand Gipsymaand 2016


Filmspecial: "Een stukje blauw in de lucht"

Q & A met regisseur Bob Entrop en Lalla Weiss, live muziek door Paulus Schäfer

"Een stukje blauw in de lucht" is de tweede film van de trilogie "Sinti & Roma in Beeld" door regisseur Bob Entrop. De indringende film vertelt het aangrijpende relaas van twaalf mensen die de tweede wereldoorlog hebben overleefd. Ze spreken daar voor het eerst over en doorbreken daarmee een taboe. In soms heftige en ook mooie beelden en verhalen wordt de toeschouwer meegezogen in een stuk geschiedenis dat tot nu toe altijd verzwegen is. De film is een reis in de tijd. In het heden reizen we met drie mensen naar Auschwitz en tegelijk gaan we met de anderen terug naar het verleden, naar de tijd waarin bijna een miljoen Sinti en Roma, zigeuners, zijn vermoord.
De film heeft diverse prijzen in de wacht gesleept waaronder Erasmus Euromedia Award en Grand Prix Golden Wheel Filmfestival Skopje.

di 3 mei | 19.00 uur | 9,50 euro | Cinecitta Tilburg
Tickets: www.cinecitta.nl, telefonisch 085-9022996 of aan de ticketbalie (WillemIIstraat 29 Tilburg)
Gipsyfestival avond in No Sikiriki

Net als afgelopen jaren organiseert eetcafé No Sikiriki een speciale Gipsyfestival avond. Een avond waarbij je de Gipsy sfeer letterlijk en figuurlijk kan proeven. Op het menu staan:
KAL, de Roma band uit Belgrado.
Checkerboard-Souls, Tilburgse muzikanten Gerton Govers en Hind Hakki brengen een mix van stijlen.
Stand-up comedian, MC en presentator van de avond Rachid Larouz, bekend van oa Raymann is laat.
Tips van Ton van de Ven van Crovv Music, interactieve netwerk platform, hoe effectief te netwerken in de muziekindustrie.
De gipsy sfeer wordt compleet gemaakt met de introductie van de No Sikiriki Food, een voorproefje van wat tijdens het International Gipsy Festival verkocht gaat worden.
Voor de vrijwilligers van het festival is een leuke korting op de entree geregeld.

vr 6 mei | 20.00 uur | Entree: 10 euro | Gipsy vrijwilliger: 7,50 euro | Trouwlaan 189 Tilburg
Lancering Zwarte Boebus Bier

Ter ere van Albert brengt de Tilburgse brouwerij Sint Juttemis een speciaal bier op de markt: Zwarte Boebus, een stout bier. Een fust van dit bier wordt tijdens het festival geschonken, maar er moet natuurlijk eerst even voorgeproefd worden. De lancering van Zwarte Boebus Bier vindt plaats in Kim’s Kroeg.

De lancering gaat niet door omdat het geleverde bier niet voldoet aan de kwaliteit die Brouwerij Sint Juttemis en de keurmeesters voor ogen hadden. Het bier wordt niet gepresenteerd. De middag gaat wel door, met een aangepast programma. www.facebook.com/kimskroeg/

zo 22 mei | 17.00 uur | Kim’s Kroeg, Piusplein 61 Tilburg
Eric Vloeimans, Kinan Azmeh & Jeroen van Vliet

De Syrische componist-klarinettist Kinan Azmeh is een snel rijzende ster. De New York Times roemt zijn virtuositeit. Azmeh heeft een uniek geluid, dat niet onder één noemer valt te vangen. Geboren in Damascus en opgeleid aan het befaamde Juilliard-conservatorium in New York en het High Institute of Music in Damascus, treedt Azmeh inmiddels op over de hele wereld.
Vloeimans en van Vliet wonnen allebei de VPRO Boy Edgar Prijs en spelen al sinds mensenheugenis samen in diverse projecten en bands. De samenwerking met Kinan Azmeh als trio is een zeer bijzonder muzikaal avontuur. Niet te missen!

vr 27 mei | 20.30 uur | 15 euro | Paradox Tilburg
Meer info en tickets: www.paradoxtilburg.nl
Filmspecial bij Cinecitta

Cinecitta is vast en zeker de beste plek om nog langer te genieten van het festival op zondag 29 mei. De film Latcho Drom ("Goede reis") toont het verhaal van zigeuners, hoe zij zich hebben verspreid vanuit Azië over het vasteland van Europa. In achtereenvolgens India, Egypte, Turkije, Roemenië, Hongarije, Frankrijk en Spanje geeft het een beeld van de minachting en haat waarmee de bevolking hen onthaalt. Maar wat hen over de hele breedtegraad van de wereld bindt is hun muziek.

Naast een goede film en lekker eten door Lalla Weiss, is er natuurlijk ook muziek aanwezig, verzorgd door het Adell Trio en zangeres Piroshka Triska.

zo 29 mei | 11.00 uur | 15 euro | Cinecitta Tilburg
Tickets: www.cinecitta.nl, telefonisch 085-9022996 of aan de ticketbalie (WillemIIstraat 29 Tilburg)Blijf op de hoogte!
Meld je aan voor onze nieuwsbrief:


Naam:
E-mail:  
 CroWeb Design / Looi Naaijkens - All rights reserved